De 18e editie van Jets over Pampa was opnieuw een succes, ondanks dat het weer ons een beetje in de steek heeft gelaten. Het was zeer buiig en de vliegtuigen zijn meermaals afgedekt moeten worden terwijl piloten en toeschouwers in de tent schuilden. Tussen de buien door scheen echter de zon en is er toch veel gevlogen. Op zaterdag stond er een strakke wind waar de snelle jets gelukkig niet al te veel last van hadden. Op zondag waaide het dan iets minder hard maar het heeft regende vaker (en langer).

Ondanks dit minder goede weer waren er toch veel toeschouwers op post. Over de twee dagen telden we toch om en bij de 2.500 toeschouwers, waarvan het grootste deel op zondag. Dat de nationale tv-zender VTM tijdens de nieuwsuitzendingen op zaterdagavond een reportage toonde over Jets over Pampa, heeft wellicht bijgedragen tot de grote opkomst bij dit mindere weer.

Er waren meer dan 100 piloten van de partij uit verschillende landen. De piloten kwamen zoals steeds uit België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Luxemburg. Maar dit jaar hadden we voor het eerst ook een piloot uit Zweden en zelfs ééntje van op Cyprus. Deze laatste kreeg uiteraard zonder discussie de trofee voor verst komende piloot.

Door het wisselvallige weer zijn niet alle 140 ingeschreven toestellen opgebouwd. De toestellen die wel opgebouwd werden, waren zeker meer dan de moeite waard.

Op zondag hebben we ook kunnen genieten van enkele fly-by's van vier F-16's van de Belgische Luchtmacht. Onze jury had ogen te kort om de trofeëen uit te reiken en een winnaar voor de N.V. Poly Color wisseltrofee te vinden. Uiteindelijk hebben ze Werner Dietrich met zijn A-10 (foto) tot winnaar gekozen. 

 

Tot slot willen we als organisatie nog de piloten, de toeschouwers en de medewerkers bedanken die Jets over Pampa 2008 tot een heus succes hebben gemaakt.

 

Uitgereikte trofeeën & piloten top 5

De lijst met uitgereikte trofeeën en de top 5 van de beste piloten en toestellen vind je terug op deze pagina.
Deze lijst is opgesteld door een jury die op zondagnamiddag tijdens de show de toestellen en de vliegkunsten van de piloten heeft beoordeeld.

 

Foto's

De foto's van Jets over Pampa 2008 staan in ons fotoalbum.
Klik hier
om het album te openen. 


Wij gebruiken cookies om de integratie van externe modules en de gebruikservaring te verbeteren.
Als je dat niet wil, kun je deze weigeren. Mogelijk zijn dan niet alle functies van de website beschikbaar.