Op 26 en 27 augustus 2006 kon je op het terrein van PMF te Houthalen-Helchteren voor de tweede maal kennismaken met de fascinerende wereld van modelzwevers op onze Internationale Meeting voor getrokken zwevers.

Op deze tweedaagse kon je ontdekken hoe modelzwevers met een motorvliegtuig in de lucht worden getrokken door een hele nauwe samenwerking van beide piloten om vervolgens ofwel op zoek te gaan naar stijgende luchtlagen (thermiek) om op die manier een zolang mogelijke vlucht te maken of om op sierlijke wijze een programma van kunstvluchtfiguren af te werken. Zwevers met spanwijdte van 4 tot meer dan 7 meter en sleeptoestellen zorgen voor een spektakel dat je niet gauw zal vergeten.

De editie van dit jaar was op zaterdag een groot succes. Er waren 35 piloten van de partij. Zondag zijn er slechts een paar piloten komen opdagen vanwege het grauwe weer. Met de regen rond de middag zijn ook zij vertrokken. Vanaf een uur of drie werd het weer beter maar is er niet meer gesleept. Foto's in ons fotoalbum.

Of de meeting volgend jaar opnieuw doorgaat is nog niet beslist. Begin 2007, als het programma voor komend jaar definitief vastligt vind je dit terug op onze website!

 

 

 

 

 

 

Wij gebruiken cookies om de integratie van externe modules en de gebruikservaring te verbeteren.
Als je dat niet wil, kun je deze weigeren. Mogelijk zijn dan niet alle functies van de website beschikbaar.