Beginnen met modelvliegen

Heb je zelf interesse of wil je zelf beginnen met modelvliegen?

Super! Kom zeker eens langs op ons terrein (in het weekend als het mooi weer is). We begeleiden je graag en helpen je ook met de aankoop van je eerste model.

Ook als je eens wil proberen vliegen met een lestoestel van de club, mag je dat altijd vragen. Doe dat wel op voorhand, zodat we het vliegtuig kunnen klaarzetten.
En misschien ook interessant om te vermelden: dat is helemaal gratis!

Modelluchtvaart

Modelvliegen houdt veel meer in dan enkel vliegen. Je moet een beetje handig zijn om je vliegtuig te kunnen bouwen en onderhouden. Daarnaast kom je ook op een praktische manier in contact met verschillende technische aspecten, zoals bv aërodynamica, mechanica, elektronica, houtbewerking, noem maar op.

Vooral voor de jeugd is dit interessant omdat ze al doende met al deze technieken in contact komt. 

Modelvliegen doe je in een vereniging, samen met andere modelbouwers. Zij kunnen je helpen en tips geven. Je doet er kennis en ervaring op (die je op jouw beurt ook weer door kunt geven.)

We beoefenen onze hobby buiten. Dat maakt ons weerafhankelijk, maar een hobby beoefenen in de buitenlucht is toch veel leuker dan binnen! 

Kortom, modelluchtvaart is veel meer dan met vliegtuigjes spelen.

Eerste stappen

Als je wilt beginnen met de hobby kom je best eens langs, nog voor je naar de winkel gaat. We kunnen je uitleg geven en weten je te vertellen welk materiaal je nodig hebt. Zo vermijd je dat je dingen koopt waar je niet veel mee kunt doen. We brengen je ook in contact met een begeleider die je zal leren vliegen.

Eens je het vliegen onder de knie hebt kun je verschillende kanten uit: acrobatie, zweven, schaalmodellen, helikopters, straaljagers, elektro-vliegen, indoorvliegen,...

Kostprijs

Net zoals elke andere hobby kost modelbouw geld, maar hoeveel je er aan uitgeeft bepaal je zelf. Als je begint met de hobby en alles nieuw koopt, moet je uitgaan van een 700 à 900 euro voor al het materiaal dat je nodig hebt. Dat lijkt misschien veel geld, maar veel van die spullen gaan jaren mee!

 

Lid worden

Als je geïnteresseerd bent om met modelvliegen te beginnen en lid te worden van Pampa ModelFighters (PMF) ben je elk weekend ’s namiddags welkom op ons terrein. Er is dan altijd wel iemand aanwezig die je meer informatie kan geven. Je kunt er ook vrijblijvend terecht met al je vragen omtrent modelvliegen.

Modelbouw is net als de echte luchtvaart sterk gereglementeerd en het is dus onmogelijk om deze hobby als individu te beginnen. Een vereniging zoals PMF stelt zijn leden in staat de hobby veilig en sportief te kunnen beoefenen. PMF is aangesloten bij de Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML), de overkoepelende vereniging van Belgische modelbouwclubs. VML zorgt ervoor dat modelvliegers via hun club verzekerd zijn tegen ongevallen.

 

De vereniging PMF

De vzw Pampa ModelFighters PMF is net zoals elke vereniging in België aangesloten bij een overkoepelend orgaan. Voor Vlaanderen is dat de Vereniging voor Modelluchtvaartsport VML, voor Wallonië de Association d'Aéromodélisme AAM.
VML en AAM vormen samen de Belgische Modelluchtvaartliga BML die ons vertegenwoordigd bij de Koninklijke Belgische Aero club KBAC en bij de internationale Fédération Aéronautique Internationale FAI.

Modelluchtvaart is tevens via het B.O.I.C en de K.B.A.C. als sport erkend door het Internationaal Olympisch comité en heeft in Vlaanderen steun van BLOSO.

Ons terrein is gelegen op het militair schietveld in Houthalen-Helchteren, te bereiken via de Sonnisstraat. 

Elk jaar gaan er een aantal evenementen door op PMF. Het meest bekende is Jets over Pampa, een internationaal gekende vliegshow met modelbouwstraaljagers, maar ook het Knuffelvliegen is een gevestigde waarde.

 

Nog vragen ?

Dan ben je elke zaterdag- en zondagnamiddag (als het mooi weer is) welkom op ons terrein. Je kunt ons ook altijd contacteren! 

 

Contacteer ons!

Interesse in modelvliegen? Wil je lid worden? Heb je een vraag? Contacteer ons gerust!

  • Sonnisstraat (richting schietveld)
    Houthalen-Helchteren
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Facebook
  • +32 (0) 478 / 795 018

Wij gebruiken cookies om de integratie van externe modules en de gebruikservaring te verbeteren.
Als je dat niet wil, kun je deze weigeren. Mogelijk zijn dan niet alle functies van de website beschikbaar.