zondag 31 oktober 2010

Toen op zondag 31 oktober iets voor tien uur de eerste leden met hun Halloweentoestel aankwamen bij ons voor de gelegenheid akelig versierd clubhuis, hielden ze hun toestellen eerst angstvallig verborgen. In het reglement stond namelijk dat de toestellen door niemand gezien mochten worden voor de start van de wedstrijd. En na alle voorbereidingswerk wilde niemand dat risico lopen. Na de sketch van den Toffe startte de wedstrijd en werden de toestellen in de kantine geshowd. Het waren allemaal originele stukken. We wisten niet dat er zoveel verborgen talent zat onder onze leden!

Om de innerlijke mens te versterken was er gratis Halloweensoep, hamburgers en frietjes. De soep was enkel voor wie durfde, want met de gigantische (maar lekkere) PMF spinnen zag die er behoorlijk schrikwekkend uit.

Maar hier bleef het niet bij. We zijn een modelvliegclub, dus een Halloweentoestel moet er niet alleen ‘Halloween’ uitzien, het moet ook kunnen vliegen!

De heksen, voor de gelegenheid onze vakjury, sprongen op hun bezem en vlogen naar het veld om de toestellen te keuren. Ze deden hun werk zodanig grondig, dat het een tijdje duurde vooraleer ze tot hun besluit kwamen.
Er moest gelukkig niemand in een kikker veranderd worden, wel integendeel: Ze deelden zeven mooie prijzen uit onder de leden. Maar niemand moest met lege handen naar huis, er was voor iedereen een klein cadeautje. Onze heksen waren de kwaadste niet.

Tenslotte wil het bestuur iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan deze geweldig plezante PMF-Halloweendag!
Of zoals één van de leden zei: de ‘Hallo-lach-dag’.

Een uitgebreider verslag van de Halloweenwedstrijd kun je hier nalezen. Of je wacht tot de volgende VML Tijdingen, want daar verschijnt het ook in. Met dank aan Davy.

Alle foto’s vind je hier in ons fotoalbum!

Hieronder kun je nog een filmpje van tijdens de wedstrijd bekijken. Ook met dank aan Davy.Uitnodiging en reglement

Hallo Pmf’er,

We houden van fun, daarom zullen we op zondag 31 oktober vanaf 10u naar ons clubterrein komen met een nieuwe Halloween-vlieger. Let wel: je toestel mag nooit voor 31 oktober 2010 gezien zijn in de club. Het is de bedoeling dat je iets nieuws in mekaar zal knutselen.
Je mag kits kopen of zelf ontwerpen.

Dat weekend zullen de aanwezige dames (leden en niet-leden) samen een jury vormen en de toestellen beoordelen.

Reglement

1. Voor de leden dewelke in 2010 leerling-piloot waren zal er een prijs uitgeloot worden.

2. Aangezien het niet eerder in het club mag vertoond worden begrijpen we dat je het tevoren misschien niet kon invliegen, of je zat met vragen die pas vanaf deze dag kunnen opgelost worden. Daarom zal de jury punten toekennen aan ieder getoond toestel (max 1 toestel per lid).
De besturing en de motor worden niet meegerekend in de beoordeling.
Er worden mooie prijzen toegekend aan de 3 mooiste Halloween-toestellen.


3. Iedere deelnemer mag (moet niet) een sfeervlucht tonen aan de jury welke beoordeeld zal worden en de jury zal een prijs voor de mooiste Halloween sfeervlucht toekennen.

Kortom, we gaan er gewoon een plezant weekend van maken.
Kunnen jullie snel iets laten weten (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan een bestuurslid) wie zin heeft om mee te doen.