Knuffelvliegen 2023

Afgelopen zondag stond de vijftiende editie van het knuffelvliegen op het programma. Wat een topdag alweer! Maar liefst 562 knuffels kregen een plaatsje in de talrijke (en vaak heel grote) vliegtuigen!

Als je die 562 knuffels al veel vindt, dan heb je het aantal blije gezichten niet gezien! De kinderen, ourders, grootouders,... en zeker ook de piloten hebben genoten! Ze hebben niet altijd zo'n belangrijke passagiers! Achteraf lag er voor elke knuffel ook een officieel vliegbrevet klaar.

We ontdekten ook opnieuw hoe goed kinderen kunnen opruimen: er werd tijdens de drie snoep droppings in totaal 10 kilo snoep gedropt, en niet één snoepje is achtergebleven! 

Naast de vluchten stonden er springkastelen, je kon een glitter-tattoo laten zetten, zelf eens proberen vliegen op de simulator, of je kon op ons terras genieten van verse pannenkoeken, frietjes en een drankje.

Bedankt aan iedereen die deze dag mee mogelijk maakte! En een extra shout-out naar alle piloten, want 562 knuffels: dat gaat niet zomaar!

De foto's staan in ons fotoalbum!

En bekijk zeker ook het artikel en filmpje van HBVL.

Tot volgend jaar!

 


 

Voor bezoekers en hun knuffels

knuffel18 002Het 'Knuffelvliegen' is een familiedag waarop alle kinderen hun knuffeldier of lievelingspop een luchtdoop kunnen laten maken in een echt modelvliegtuig. Tijdens de vorige edities bezorgden onze top-piloten elke keer ongeveer 400 tot 600 knuffels én kinderen een onvergetelijk moment. De vliegtuigen kunnen ook loopings maken, maar enkel met toestemming van de kinderen!

Na de landing krijgt de knuffel natuurlijk ook een vliegbrevet als bewijs dat hij gevlogen heeft.

Iedereen is welkom, dus breng gerust je ouders, grootouders, vriendjes,... mee! Er worden strooibriefjes verspreid in de scholen in de buurt maar natuurlijk zijn alle andere kinderen zeker welkom, met hun knuffel uiteraard!

We voorzien randanimatie en een gezellige tent aan ons vliegveld voor een hapje en een drankje. In de loop van de namiddag zullen enkele van onze toestellen ook snoep droppen voor de kinderen. Dit is ook een ideale gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met modelvliegen.

Deze 15e knuffeldag zal doorgaan op zondag 24 september 2023 vanaf 10 uur op het veld van PMF, gelegen op het militair schietveld in Houthalen-Helchteren. De toegang en de vluchten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. Het einde is voorzien rond 16u30.

We hopen er opnieuw iets onvergetelijk van te maken, zowel voor de kinderen als de piloten die voor de verandering eens echte passagiers aan boord hebben.

Tot dan!

Routebeschrijving: klik hier

 

Voor piloten

We nodigen ook graag piloten die de knuffels een luchtdoop willen komen geven. Je kunt zoveel vliegen als je wil die dag!

Inschrijven kan via dit formulier (knuffelvliegen en fly-in zijn gecombineerd).

 

Foto's en verslagen van de vorige edities

knuffel18 001Je kunt de foto's van de vorige keren bekijken via de volgende links:

Van sommige edities hebben we ook een uitgebreid verslag gemaakt, je kunt die hier lezen (pdf):

Deze verslagen verschenen ook in VML-tijdingen.

Flyer

Flyer van het knuffelvliegen, klik om te vergroten.Klik om de afbeelding te vergroten.

Wij gebruiken cookies om de integratie van externe modules en de gebruikservaring te verbeteren.
Als je dat niet wil, kun je deze weigeren. Mogelijk zijn dan niet alle functies van de website beschikbaar.