Knuffelvliegen 2022

DSC 9012Op zondag 25 september 2022 stond de veertiende editie van het knuffelvliegen op het programma. 

In tegenstelling tot de fly-in op zaterdag, zat het weer helemaal mee! En dat bleef de hele dag zo. Wist je dat het nog nooit geregend heeft op het knuffelviegen?

Het aantal knuffels lag dit jaar in lijn met de vorige editie, en met 448 knuffels was het opnieuw een geslaagde dag met alleen maar blije gezichten.
Ook de talrijke piloten genoten er zichtbaar van, want ze hebben niet altijd 'echte' passagiers aan boord. Doorheen de dag dropten enkele vliegtuigen ook snoepjes boven het veld, die vol enthousiasme werden opgeraapt door de kinderen!

Naast de vluchten stonden er springkastelen, waren er pannenkoeken en frietjes (sorry voor de vertraging rond de middag!), kon je op de simulator vliegen, of je laten grimeren. 
Ook de brevetdrukkerij draaide de hele dag op volle toeren, om de knuffels een officieel vliegbrevet te bezorgen. 

We bedanken graag iedereen die z'n schouders onder het evenement zette, maar vooral de piloten die alles op alles zetten om knuffels en kinderen een topmoment te bezorgen! Een dikke merci!

De foto's staan in ons fotoalbum!

 


 

Het knuffelvliegen gaat dit jaar voor de veertiende keer door op zondag 25 september 2022 van 10u tot 16u30.

Er is dit jaar ook een fly-in (modelvliegshow) op zaterdag 24 september. Zeker ook de moeite als je van vliegtuigen houdt!

 

Voor de bezoekers en hun knuffels

knuffel18 002Het 'Knuffelvliegen' is een familiedag waarop alle kinderen hun knuffeldier of lievelingspop een luchtdoop kunnen laten maken in een echt modelvliegtuig. Tijdens de vorige edities bezorgden onze top-piloten elke keer ongeveer 400 tot 600 knuffels én kinderen een onvergetelijk moment. De vliegtuigen kunnen ook loopings maken, maar enkel met toestemming van de kinderen!

Na de landing krijgt de knuffel natuurlijk ook een vliegbrevet als bewijs dat hij gevlogen heeft.

Iedereen is welkom, dus breng gerust je ouders, grootouders, vriendjes,... mee! Er worden strooibriefjes verspreid in de scholen in de buurt maar natuurlijk zijn alle andere kinderen zeker welkom, met hun knuffel uiteraard!

We voorzien randanimatie en een gezellige tent aan ons vliegveld voor een hapje en een drankje. In de loop van de namiddag zullen enkele van onze toestellen ook snoep droppen voor de kinderen. Dit is ook een ideale gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met modelvliegen.

Deze 14e knuffeldag zal doorgaan op zondag 25 september 2022 vanaf 10 uur op het veld van PMF, gelegen op het militair schietveld in Houthalen-Helchteren. De toegang en de vluchten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. Het einde is voorzien rond 16u30.

We hopen er opnieuw iets onvergetelijk van te maken, zowel voor de kinderen als de piloten die voor de verandering eens echte passagiers aan boord hebben.

Tot dan!

Routebeschrijving: klik hier

 

Voor de piloten

We nodigen ook graag piloten die de knuffels een luchtdoop willen komen geven. Je kunt zoveel vliegen als je wil die dag!

Inschrijven kan via dit formulier (knuffelvliegen en fly-in zijn gecombineerd).

 

Foto's en verslagen van de vorige edities

knuffel18 001Je kunt de foto's van de vorige keren bekijken via de volgende links:

Van sommige edities hebben we ook een uitgebreid verslag gemaakt, je kunt die hier lezen (pdf):

Deze verslagen verschenen ook in VML-tijdingen.

Flyer

Flyer van het knuffelvliegen, klik om te vergroten.Klik om de afbeelding te vergroten.

Wij gebruiken cookies om de integratie van externe modules en de gebruikservaring te verbeteren.
Als je dat niet wil, kun je deze weigeren. Mogelijk zijn dan niet alle functies van de website beschikbaar.