Het jaar 2019 kan voor Bram Lentjes niet meer stuk! De Tongenaar behaalde in de categorie F3D Pylon Racing in het voorjaar 2 keer een gouden medaille op de internationale wedstrijden, 1 x in Italië en 1x in Zweden. In de zomer bemachtigde hij een mooie 4e plaats op het WK in Australië. Als afsluiter van dit fantastisch vliegjaar besloot Team Lentjes (vader en zoon) deel te nemen aan de laatste internationale wedstrijd van het jaar, te Blatnà in Tsjechië.

Lentjes Blatna 2019 02Deze wedstrijd vond plaats in het weekend van 14 en 15 september. Tijdens de trainingen op vrijdagochtend merkte we dat de extreem lage luchtdruk parten zou spelen met de afstelling van de motor en dus ook met de snelheid van het vliegtuig. Enkele technische aanpassingen waren cruciaal voor een snellere en betrouwbare afstelling. Hiermee konden we zaterdagochtend met volle overgave aan de wedstrijd beginnen.

Zaterdag moesten 4 vluchten gevlogen worden en voor zondag stonden er 2 vluchten gepland. Bram vloog op zaterdagochtend een snelle vlucht van 59,60 seconden. Tussen de vluchten door hadden we de tijd om onze eigen data te analyseren en zo werd er beslist om voor een ander type propeller te gaan. Dit was een goede beslissing en hierdoor werd er in de 2de vlucht sneller gevlogen. Bram zette een tijd van 59,05 seconden neer. In de daarop volgende vlucht  stond een tijd van 59,91 seconden op het scorebord.

Lentjes Blatna 2019 03De snelste Duitser Andreas Kaiser, scoorde betere tijden. In de laatste vlucht van zaterdag vloog hij een zogenaamde “pylon cut”. Hiervoor werd voor Andreas een straftijd aangerekend. Ook mijn vlucht was een tegenvaller van 60,77 seconden. Op het einde van de 1ste dag stond de Tongenaar Bram bovenaan. De Duitser zat hem echter dicht op de  hielen. Het was duidelijk dat de vluchten van zondag alles beslissend zouden zijn!

Zondag waren de concurrenten zeer aan elkaar gewaagd en behaalden tijden rond 59 seconden. Door de moeilijke weersomstandigheden verliep bij de meerderheid van de piloten de laatste vlucht erg moeizaam. Velen konden de motor niet starten, noch de vlucht voltooien. Het lukte de Duitser toch nog om een magere 63,85 seconden er uit te halen. Ook bij Team Lentjes liep het mis en na enkele rondes, viel de motor stil en was zwaar toegetakeld.

Gelukkig presteerde we onze 5 voorgaande  vluchten extreem goed. Hierdoor konden we toch de eerste plaats bemachtigen op deze laatste spannende internationale wedstrijd van het jaar! We kijken met erg veel voldoening terug op onze behaalde resultaten van 2019.